Join the family ATR

Акція за відставку Авакова: протестуючий намагався себе підпалити

5 June 2020, 12:07
1160

Під будівлею Верховної Ради триває акція протесту проти міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. На ній один з протестувальників підпалив на собі одяг, однак поліція не дала чоловікові вчинити самоспалення.

ФОТО: Страна.uа

ФОТО: Страна.uа

Про це повідомляє «РБК-Україна».

«В акції протесту беруть участь близько однієї тисячі активістів, у тому числі представники «Свободи» та «Правого сектору». Близько 10:30 протестуючий облив себе бензином і намагався підпалити. Але вогонь загасили», — інформують журналісти з місця подій.

Як відомо, вранці 5 червня під Верховною Радою зібралися кілька сотень людей, які вимагають відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Протестувальники привезли на площу міліцейський УАЗ, який в народі називають «бобік», і підпалили його.

{gallery_1}

Фото: РБК-Україна

Згодом стало відомо, що чоловік, який намагався вчинити акт самоспалення, це мешканець Нової Каховки Юрій Ляшенко. Він розповів журналістам, що його родина приїхала на мітинг проти Авакова через рейдерське захоплення. За словами Ляшенка, у них відібрали майно, і зараз там шиють «рюкзаки Авакова».

{gallery_2}

Фото: УП

Як відомо, сьогодні у парламенті за ініціативою фракції «Слуга народу» на годині запитань до уряду заслухали міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Він доповідав про резонансні кримінальні події останнього тижня.