Join the family ATR

Микита Потураєв став головою Комітету інформполітики

17 June 2020, 17:58
916

Сьогодні, 17 червня, Верховна Рада призначила колишнього радника Зеленського з політичних питань, депутата від фракції «Слуга народу» Микиту Потураєва очільником Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Як повідомляє прес-служба Верховної Ради, за відповідне рішення проголосував 281 депутат. Також зазначається, що однопартійця Микити Потураєва — нардепа Павла Сушко — призначили заступником голови Комітету інформполітики.

Нагадаємо, раніше Потураєв обіймав посаду заступника голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, який очолював Олександр Ткаченко. Як повідомляв ATR.ua, 4 червня 2020 року Верховна Рада підтримала призначення Ткаченка на посаду міністра культури і інформаційної політики України.

За даними ЗМІ, Микита Потураєв — 50-річний уродженець міста Дніпро. За освітою він філолог, викладач англійської мови. Потураєв починав свою політичну кар’єру у передвиборчій кампанії Леоніда Кучми. У 2000 році отримав першу державну посаду — перший заступник голови Нацради з телерадіомовлення. Через п’ять років перейшов на роботу до фонду Пінчука. У 2009–2010 роках займався піаром партії Арсенія Яценюка. У 2011 році став радником очільника Радміну Криму Василя Джарти. У 2019 році Микита Потураєв призначений радником Володимира Зеленського з політичних питань, згодом він став нардепом від фракції «Слуга народу».