Join the family ATR

Кримчани зможуть забрати свої готові біометричні документи після карантину — міграційна служба

10 September 2020, 10:37
490

Громадяни України, які проживають в окупованому Криму і раніше оформили біометричні документи на підконтрольній території України, але не мали можливості забрати їх через карантин, зможуть це зробити після завершення або послаблення карантинних заходів.

Про це повідомляє Управління Державної міграційної служби в Херсонській області.

Як зазначили у відомстві, з початком введення на території України карантину, на телефонну «гарячу» лінію обласного управління ДМС стало частішим надходження звернень громадян, в тому числі жителів АР Крим, щодо терміну зберігання виготовлених біометричних документів у територіальних підрозділах Міграційної служби області.

«Отже, звертаємо увагу, що готовий документ зберігається в територіальному підрозділі протягом року з дня його оформлення», — йдеться у повідомленні.

Крім того, додали в управлінні ДМС, відповідно до прикінцевих положень закону України №530-IX від 17.03.2020 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов'язаних з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) з дня оголошення карантину зупиняється перебіг строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг і термінів надання цих послуг, визначених законом. Від дня припинення карантину перебіг цих строків продовжується з урахуванням часу, що минув до його зупинення.

«Отже, виготовлені документи знищуватися не будуть. Отримати свій документ Ви зможете після припинення карантину або зняття / послаблення карантинних заходів», — відзначили в Управлінні ДМС у Херсонській області.

Нагадаємо, що станом на лютий 2020 року понад 950 тисяч громадян України з реєстрацією в окремих районах Донецької і Луганської областей отримали біометричні паспорти для виїзду за кордон. Також їх отримали понад 150 тисяч українців з реєстрацією в окупованих Криму і Севастополі.

Державна міграційна служба України відзначає, що в період дії карантину не буде застосовувати штрафні санкції за несвоєчасне звернення громадян у підрозділи ДМС для оформлення ID-карти або вклеювання фото в паспорт.