Join the family ATR

Друга бахчисарайська «справа про тероризм»: адвокат відвідав Салієва і Асанова у СІЗО

10 November 2020, 11:25
931

Адвокат Еміль Курбедінов зустрівся з засудженими цивільними журналістами Марленом Асановим і Сейраном Салієвим у СІЗО №5 Ростова-на-Дону. Адвокат розповів, що основною метою зустрічі була підготовка до апеляційного суду. Активісти підписали документи, що стосуються роботи захисту з міжнародними інстанціями.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомляють активісти «Кримської солідарності».

«Наша зустріч проходила не в звичайному режимі. Адвокат і його підзахисний повинні зустрічатися конфіденційно. Тобто в спеціальному кабінеті для зустрічей адвокатів і підзахисних. Але, у зв'язку з карантинними заходами в СІЗО №5, ми зустрічалися у кімнаті, де проходять побачення з родичами та обвинуваченими», — зазначив захисник.

Адвокат Курбедінов також розповів про здоров'я і моральний стан кримськотатарських активістів.

«Сулейман Асанов тримається. Йому надали медичну допомогу в області стоматології, довгий час ми цього домагалися. Що стосується морального стану — і Марлен Асанов, і Сейран Салієв гідно, як чоловіки приймають ці події у своєму житті», — повідомив Курбедінов.

За словами адвоката, листи та передачі до обох доходять, політв’язні дякують громадськості за підтримку.

«Вони обидва розповіли про складнощі з літературою для читання. Після переведення з одного СІЗО в інше, у них забрали переклад Корану Ельміра Кулієва. Вони не можуть отримати свої книги назад, але сподіваємося, що питання вирішиться. А поки готуємо апеляційні скарги і чекаємо суд апеляційної інстанції», — резюмував Курбедінов.

Як повідомляв ATR.ua, 16 вересня Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону оголосив вирок вісьмом фігурантам «справи про так званий тероризм» (друга бахчисарайська справа). Марлена Асанова, Мемета Бєлялова, Тимура Ібрагімова, Сервера Зекір’яєва, Сервера Мустафаєва, Сейрана Салієва і Едема Смаїлова сумарно засудили до 110 років ув’язнення у колонії суворого режиму. Ще одного фігуранта цієї «справи» — Ернеса Аметова — визнали невинним.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року під час масових облав у Бахчисараї за обвинуваченням у «тероризмі» окупанти затримали шістьох кримських татар: Тимура Ібрагімова, Марлена Асанова, Мемета Белялова, Сейрана Салієва, Сервера Зекір`яєва та Ернеса Аметова. У травні 2018 року в Криму також затримали координатора «Кримської солідарності» Сервера Мустафаєва та жителя села Долинне Бахчисарайського району Едема Смаїлова. Обвинувачення проти них долучили до «справи про так званий тероризм» (друга бахчисарайська група).