Join the family ATR

На місці вбивства Аміни Окуєвої відкрили меморіал

4 December 2020, 08:10
804

3 грудня на Київщині у селищі Глеваха відкрили меморіальний знак на місці загибелі української активістки та доброволиці Аміни Окуєвої.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

Мати Аміни Окуєвої Ірина Камінська розповіла, що меморіал, зроблений у вигляді скелі, відлитий з бетону, аби захистити його від вандалів. Знак становили на місці вбивства Окуєвої.

«Пам'ятник у вигляді скелі, як на Кавказі. На жаль, зараз звідти неможливо нічого привезти. Пам'ятник стоїть на місці, звідки ці покидьки стріляли в мою доньку. Я не можу сказати стосовно своєї доньки «була», вона є і завжди буде воїном. На пам'ятнику напис з Корану: «Не вважайте мертвими тих, хто загинув по дорозі до Аллаха»», — сказала мати.

Вшанувати пам’ять загиблої зібралися рідні, друзі та побратими. Зокрема, на церемонії був присутній заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко та радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

«Сьогодні було відкрито меморіальний пам’ятний знак на місці загибелі справжнього народного Героя України, нашого друга і бойової посестри Аміни Окуєвої. Вона назавжди залишиться символом патріотизму, незламної волі і боротьби за свободу України та Ічкерії. Щира вдячність усім, хто прийшов згадати нашу Аміну й усім, хто підтримав та допоміг у встановленні меморіалу пам’яті», — сказав Шкіряк.

{gallery_1}

Як відомо, Аміна Окуєва — українська військовослужбовця, учасниця революції Гідності та російсько-української війни, вона служила в батальйонах «Київ-2» та «Золоті ворота», а також брала участь у створенні миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва. 30 жовтня 2017 року на залізничному переїзді в селищі Глеваха невідомі розстріляли автомобіль, у якому вона перебувала з чоловіком Адамом Осмаєвим. Від численних поранень Аміна загинула на місці. За даними правоохоронців, до складу злочинної групи, яку підозрюють у вбивстві Окуєвої, входило семеро осіб. У січні 2020 року правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві.