Join the family ATR

Спочатку розповів завчений текст, а потім не зміг відповісти на уточнюючі питання — адвокат про допит ФСБівця у «справі» проти політв’язня Бекірова: ZAMAN

8 April 2021, 11:43
904

В окупаційному «центральному райсуді» Сімферополя допитали ФСБівця у «справі» проти Едема Бекірова. Як відомо, кримськотатарського активіста вдалося звільнити 7 вересня 2019 року разом з іншими українськими бранцями.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Однак цього року окупанти поновили розгляд сфабрикованої «справи» проти 57-річного чоловіка. За словами адвоката Олексія Ладіна, допитаний ФСБівець, який нібито знайшов вибухівку в Едема Бекірова, мало що пам’ятав. Спочатку він розповів завчений текст, а потім не зміг відповісти на уточнюючі питання.

«Він впевнено сказав, що понятими під час цього заходу були два брати, і назвав їхнє прізвище. Насправді, він подивився протокол, побачив однакове прізвище понятих і власне на цьому засновував своє розуміння, що вони брати. Понятими ж було подружжя, чоловік і дружина. І власне один був чоловік, інша — жінка. Проте Жердєв впевнено пояснив, що понятими були чоловіки середніх років і навіть описав їхню статуру і зріст», — сказав адвокат Ладін.