Join the family ATR

«Справа про диверсію за газопроводі» — спеціалісти в ефірі ATR заявили про брехню окупантів: ZAMAN

28 September 2021, 10:30
794

У фейкових звинуваченнях окупантів безліч технічних помилок.

Про це в ефірі програми Köpür/Міст на телеканалі ATR заявив голова Асоціації саперів України Тимур Пистрюга. 

Його організація дослідила так звані «докази», наведені окупантами у «справі» про так звану «диверсію на газопроводі» у Перевальному під Сімферополем. 

За словами Пистрюги, у підриві використано фугасний, а не кумулятивний снаряд, як стверджують ефесбівці. При вибуху кумулятивного снаряду, метал не вгинається всередину, присутній наскрізний отвір з обпаленими краями. До того ж, вказаний окупантами снаряд не треба вкопувати в ґрунт для сильнішого ефекту, каже фахівець. 

Окрім того, за наявною інформацією, у трубі не було палива, оскільки немає слідів займання чи кіптяви. Фахівці з Асоціації саперів впевнені, що так звані «свідчення» з бранців вибиті силою.

Нагадаємо, що у так званому «підриві трубопроводу» у Перевальному окупанти звинуватили першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла, а також братів Азіза та Асана Ахтемових. Окупанти заявили, що троє кримських татар нібито отримали вибухівку від української розвідки. А у так званих відеозізнаннях, бранці, затинаючись, говорять про кумулятивний вибух. Адвокати підтвердили, що звинувачених у «диверсії» кримських татар катували та піддавали психологічному тиску.