Join the family ATR

Стихія у сицилійському місті Катанія — сильний середземноморський шторм вирував кілька днів: ZAMAN

29 October 2021, 08:37
608

У сицилійському місті Катанія відбувається велике прибирання після розгулу стихії.

Починаючи з вихідних, на півдні Італії кілька днів вирував сильний середземноморський шторм. Випала рекордна кількість опадів.

«За ці два дні мій будинок затопило. Підлога досі брудна — не можемо вимити», — розповідає місцева жителька.

Не обійшлося без жертв. Повідомляється щонайменше про двох загиблих. Ще одну людину продовжують шукати. Тримаючись за швабри, мешканці Катанії скаржаться на поганий стан інфраструктури.

«Ну як у такому місті, як Катанія, канали, з якими й так проблеми, можуть не ремонтувати? Вони говорять про глобальне потепління, але насправді просто не стежать за інфраструктурою. Канали треба чистити щороку, інакше наші будинки просто затоплять», — бідкаються місцеві.

У центрі міста вимикали електрику. Закриті школи, парки та спортивні майданчики на відкритому повітрі. Також було заборонено виїжджати на дороги, зокрема на скутерах. 

Рідкісні середземноморські шторми, схожі на тропічні, називають медиканами. Метеорологи повідомляють, що вода в морі зараз на 8 градусів тепліша, ніж зазвичай у цю пору року. Вони попереджають мешканців Сицилії та Калабрії, що найближчим часом негода може повернутися.