Join the family ATR

Не можна позбавити волі людину, яка вільна всередині — Наріман Джелял у новому листі: ZAMAN

2 November 2021, 07:24
563

Неможливо позбавити волі людину, яка має підтримку родини, свого народу, держави та світу.

Про це у новому листі пише перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял. 

Текст листа опублікував адвокат Микола Полозов, який разом з колегою Еміне Авамілевою відвідав бранця у психіатричній лікарні Сімферополя. 

Наріман Джелял не здивувався, що його, а також інших фігурантів цієї сфабрикованої «справи» братів Асана та Азіза Ахтемових залишили під вартою щонайменше до 23 січня наступного року. У зверненні українською Наріман Джелял назвав російські суди «кривосуддям», що лише прислуговує режиму, а також подякував усім, хто підтримує його та інших бранців Кремля. 

«Помилка російського кривосуддя в тому, що не можна позбавити волі людину, яка залишається вільною всередині розумом і серцем, яка має підтримку сім‘ї, друзів, власної держави і світу. Підтримку власного народу, заради вільного майбутнього якого, ця людина і проходить випробування та продовжує боротьбу. Це рішення не може завдати мені будь-якої шкоди, тому що я вірю, що прагнення до свободи і справедливості, жити у власній, неподільній державі незалежно і за власними законами, переможуть намагання зробити нас слухняними рабами, що радіють оманливим ідолам», — пише Джелял.

Нагадаємо, що першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла затримали разом із братами Асаном та Азізом Ахтемовими. Їх безпідставно звинуватили у «диверсії на газопроводі» у селі Перевальне Сімферопольського району. Спочатку Нарімана звинуватили у підбурюванні до диверсії. Згодом закинули вчинення підриву та нібито незаконне зберігання вибухівки. У Меджлісі цю сфабриковану «справу» називають помстою окупантів за саміт Кримської платформи, який відбувся у Києві 23 серпня, де серед інших брав участь і Наріман Джелял. Там впевнені, що таким чином Росія планує визнати представницький орган терористичною організацію та розпочати ще масштабніші репресії проти кримських татар.