Join the family ATR

«Справа» Мустафи Джемілєва — на «суді» представили речові докази: ZAMAN

2 November 2021, 08:46
486

В окупаційному «суді» Армянська представили так звані речові докази у «справі» проти лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

За словами адвоката Миколи Полозова, там дослідили карабін, набої та гільзи, що проходили у «справі» сина Мустафи Джемілєва Хайсера. Згідно з характеристиками, набої не могли перебувати у законному цивільному обігу. 

Окрім того, нарешті вдалося допитати в якості свідка російського прикордонника Коновалова, який у травні 2014 року знаходився на межі окупованого Криму та Херсонщини. Він розповів, що бачив чорний позашляховик на території пункту пропуску, при цьому перетину межі чи ознак наявності нібито «державного кордону» не було.

Нагадаємо, що у квітні минулого року окупанти звинуватили Мустафу Джемілєва у недбалому зберіганні вогнепальної зброї,  незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів, а також у так званому незаконному перетині держкордону Росії. Йдеться про спробу національного лідера кримських татар 3 травня 2014 роки потрапити до Криму з Херсонщини. Тоді зустрічати його приїхали тисячі кримських татар. Але окупанти його не пропустили.