Join the family ATR

Пропагував службу в армії загарбника — очільнику «Юнармії» повідомили про підозру: ZAMAN

2 November 2021, 09:07
614

Очільника «Юнармії» в окупованому Севастополі судитимуть за пропаганду серед дітей служби загарбнику.

В офісі Генерального прокурора оголосили про повідомлення підозри у порушенні законів та звичаїв війни. За це передбачається покарання до 12 років за ґратами. 

Ймовірно, йдеться про Володимира Коваленка. У 2016 році його призначили очільником регіонального штабу «Юнармії» в окупованому Севастополі. У відомстві зазначили, що організація «Юнармія» діє під патронатом російського міністерства оборони.

«Він безпосередньо організовував та здійснював пропаганду на користь добровільного вступу до армії держави-окупанта, а також підготовку з основ військової служби в освітніх установах і учбових закладах, військово-патріотичного виховання для служби в Збройних Силах РФ. Також здійснив ряд виступів в засобах масової інформації задля детального поширення та роз’яснення особливостей підготовки військово-патріотичного виховання в організації. Своїми діями «керівник штабу» порушив закони та звичаї війни, оскільки пропаганда, спрямована на забезпечення добровільного вступу в армію цивільного населення, заборонена статтею 51(1) Конвенції про захист цивільного населення під час війни», — йдеться у повідомленні.