Join the family ATR

Німеччина засудила вироки окупантів кримським татарам — третя бахчисарайська група: ZAMAN

4 November 2021, 10:10
533

Німеччина засудила вироки російського суду кримським татарам загальним терміном на 56 років.

У Посольстві Німеччини в Україні вважають незаконними вироки братам Осману та Сейтумеру Сейтумеровим, Рустему Сейтмеметову та Амету Сулейманову, яких окупанти визнали винними у тероризмі через начебто причетність до Хізб ут-Тахрір. 

У посольстві додали, що Росія в окупованому Криму має взяти на себе відповідальність як держава-окупант, звільнити політичних ув'язнених та припинити систематичне переслідування кримських татар.

«Вироки, винесені Амету Сулейманову, Рустему Сейтмеметову, а також Осману і Сейтумеру Сейтумеровим і передбачають загалом 56 років позбавлення волі, не мають під собою жодних підстав у правовій державі», — йдеться у заяві посольства. 

Нагадаємо, що минулого тижня російський суд у Ростові-на-Дону ухвалив вирок кримським татарам з так званої третьої бахчисарайської групи «справи про тероризм». Чотири мешканці Криму отримали від 12 до 17 років позбавлення волі. Сейтумера Сейтумерова окупанти засудили до 17 років позбавлення волі у колонії суворого режиму з відбуванням перших 3,5 років у в'язниці. Його брата Османа Сейтумерова засуджено до 14 років позбавлення волі у колонії суворого режиму з відбуванням перших 3 років і 6 місяців у в'язниці. Рустем Сейтмеметов отримав 13 років колонії суворого режиму та 3,5 роки з них — у в'язниці. Амета Сулемайнова засуджено до 12 років позбавлення волі у колонії суворого режиму, з них 3,5 — у в'язниці.