Join the family ATR

Верещук вступила на нову посаду — подякувала Меджлісу: ZAMAN

5 November 2021, 07:46
644

Новим віцепрем'єр-міністром та міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій стала нардеп з фракції «Слуга народу» Ірина Верещук.

У своїй промові вона зазначила, що почне роботу з аудиту виконання рішень РНБО та забезпечить належне фінансування проєктів з реінтеграції.

«Без адекватного фінансування багато планів залишаються просто гарними ідеями. Розумію, що бюджетних коштів не вистачає, тому моїм пріоритетом буде мобілізація фінансових зусиль наших міжнародних партнерів для підтримки відповідних проєктів по Донбасу та Криму», — каже Верещук.

Нова міністерка заявила, що пріоритетом її роботи є повернення не тільки окупованих територій, але і людей, які там мешкають. Вона наголосила, що з ними держава має розмовляти «мовою возз'єднання, підтримки та допомоги».

«Нам потрібен більш якісний контент, більш продумані та збалансовані меседжі та наративи. Ми маємо навчитися дивитись очима наших людей, які живуть там, бо зрештою ми боремося саме за їхні серця», — додала вона.

Верещук вірить, що Крим та Донбас обов'язково буде звільнено від окупації, але не стала відповідати на запитання, коли це станеться. Вона пообіцяла приділяти особливу увагу освіті та працевлаштуванню молоді з тимчасово окупованих територій та подякувала вже колишньому міністру з питань реінтеграції Олексію Резнікову, а також Меджлісу кримськотатарського народу.

«Я дякую пану Резнікову за продуктивну роботу на чолі міністерства, також хочу подякувати профільному комітету на чолі з паном Дмитром Любинцем. Окремої подяку варті наші волонтери, експерти та громадські інститути, і звісно особлива подяка Меджлісу кримськотатарського народу — Чокъ сагъ олунъыз! Дякую Вам велике», — подякувала міністр.

За призначення Верещук на посаду віцепрем'єр-міністра та міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій проголосовало 318 нардепів.