Join the family ATR

Сприяти звільненню незаконно заарештованих у Криму українців — Кулеба звернувся до Генеральної секретарки Ради Європи: ZAMAN

6 November 2021, 09:16
647

Сприяти звільненню українців, які незаконно утримуються за ґратами у Криму або у Росії, зокрема першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла, позаштатного журналіста «Радіо Свободи» Владислава Єсипенка та інших.

Фото: МЗС України

Фото: МЗС України

З таким проханням міністр закордонних справ України звернувся до Генеральної секретарки Ради Європи. 

У Києві відбулися переговори між Дмитром Кулебою та Марією Пейчинович-Бурич. 

«Рада Європи цілком підтримує суверенітет та територіальну цілісність України в рамках міжнародно визнаних кордонів. І звичайно не вирішені конфлікти залишаються дуже важливими для Європейського Союзу. Я підтримую Мінські домовленості і сподіваюся, що будуть підтримані умови перемир'я», — заявила генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич.

Глава української дипломатії заявив про готовність України активізувати розвиток відносин із Радою Європи після кількарічного уповільнення, спричиненого необґрунтованим та безпідставним поверненням російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи. 

Він додав, що зараз співпраця України та Ради Європи  активно розвивається за трьома пріоритетними напрямами: захист прав людини, забезпечення верховенства права, розвиток демократичних інституцій, що сприяє руху України до ЄС і НАТО.