Join the family ATR

За відмову від участі у переписі натравлять поліцію — у Криму силовики погрожують кримським татарам: ZAMAN

6 November 2021, 12:46
1032

Жителям окупованого Криму погрожують візитом окупаційних силовиків за відмову від участі у незаконному переписі населення.

У Саках до оселі кримських татар навідалася переписниця Марія Парфьонова. На порозі її зустрів 13-річний хлопець. Жінка залишила контакти стаціонарного центру перепису і додала, якщо батьки не з’являться, то вона повернеться вже у супроводі поліції. Підліток неабияк перелякався. А переписницю згодом знайшли, коли вона навідувалася до інших помешкань. Жінка заявила, що має указівку від свого контролера та дозволила собі ксенофобський випад. 

Нагадаємо, що незаконний перепис населення Криму окупанти проводять з 15 жовтня до 14 листопада. У МЗС України вважають його спробою узаконити окупацію півострова. Водночас Євросоюз та Сполучені Штати заявили, що не визнають результати опитування. У Меджлісі незаконний перепис називають зневагою до міжнародного права та суверенітету України. Голова Меджлісу Рефат Чубаров впевнений, що окупанти навмисне применшуватимуть чисельність кримських татар та етнічних українців на півострові, а також спробують приховати кількість переселених з Росії. За підрахунками голови Меджлісу, за час окупації на півострів було заселено близько мільйона росіян.