Join the family ATR

Голова Меджлісу зустрівся з новим послом Латвії — обговорили санкції та координацію зусиль: ZAMAN

6 November 2021, 13:08
621

Санкції проти РФ, Кримська платформа, проєкти змін до Конституції України в частину розділу Автономної Республіки Крим, а також законопроєкт про статус кримськотатарського народу та координація зусиль обговорив на зустрічі з новим послом Латвії Ілгварсом Клявою голова Меджлісу Рефат Чубаров.

Голова Меджлісу нагадав, що Латвія є першою після України державою, яка визнала злочин депортації 18 травня 1944 року, як геноцид кримськотатарського народу.

Ще однією темою перемовин була можливість організації заходів у Латвії, які б популяризували кримськотатарську культуру. 

Посол Латвії підтвердив, що його країна підтримує територіальну цілісність України та не визнає окупацію півострову.

«Пан Клява є одним із досвідчених дипломатів у Латвії. Зрозуміло, що ми обговорили питання, пов’язані з деякими ініціативами, зокрема, про заклик Латвії щодо проведення великої міжнародної конференції в рамках Кримської платформи, присвяченої Криму. Зараз буде відбуватися підготовка до цієї конференції, і ми запропонували, щоб Меджліс брав у ній участь. Говорячи про Крим, ми також проінформували про наші підходи та принципи розвитку після деокупації Кримської автономії. Ми детально розказали про закони, які нами підготовлені, в тому числі, щодо змін до Конституції України в частину розділу Автономної Республіки Крим, а також законопроєкт про статус кримськотатарського народу», — прокоментував Чубаров.