Join the family ATR

Знущаються та не надають медичної допомоги — омбудсмен про умови утримання Олега Приходька: ZAMAN

9 November 2021, 10:15
517

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що українського активіста Олега Приходька вже більше трьох місяців тримають в одиночній камері російської колонії Володимирський централ.

Бранець має хронічні захворювання кишково-шлункового тракту та глибоке двостороннє порушення слуху та зору, але необхідні ліки, які йому передають родичі, не пропускають силовики.  

«Адміністрація в’язниці порушує право на зв’язок із зовнішнім світом, адже за час перебування Олега у Володимирському централі, він не отримав жодного листа від рідних. Його кореспонденція теж не потрапляє до родичів, хоча він їм пише щодня. Олега Приходька позбавлено особистих речей, в яких містяться номери телефонів рідних й близьких, тому він не може написати заяву на дзвінок. Звертаюся до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою захистити права громадян України, а саме сприяти наданню необхідної медичної допомоги та забезпечити право на зв’язок із зовнішнім світом, яке гарантоване пунктом 37 Мінімальних стандартних правил поводження з в’язнями. Закликаю міжнародну спільноту об'єднати зусилля та посилити тиск на країну-агресора, щоб якомога швидше повернути додому усіх бранців Кремля та припинити переслідування мирних жителів українського півострова Крим», — пише омбудсмен. 

Нагадаємо, що українця Олега Приходька окупанти затримали в жовтні 2019 року, у Сакському районі. Його звинуватили в нібито «плануванні підриву міської адміністрації» міста Саки та російського консульства у Львові й засудили до 5 років колонії суворого режиму.