Join the family ATR

Два катери класу «Island» передали США до України — увійдуть до складу ВМС: ZAMAN

9 November 2021, 11:28
525

Ще два катери класу «Island» вирушили зі США до України. Вони завантажені на борт транспортного судна в місті Балтімор штат Меріленд і прямують до Одеси.

Про це повідомляє посольство США в Україні. 

Катери отримали назви «Фастів» та «Суми» й увійдуть до складу ВМС. Після завершення процесу передачі нових «Айлендів» Військово-Морські Сили України загалом матимуть чотири кораблі цього типу, із яких можна буде сформувати повноцінний дивізіон.

«Два американські патрульні катери класу «Island» вирушили з Балтімора, штат Меріленд, до Одеси. Ці катери є частиною безпекової допомоги на понад 2,5 мільярдів доларів, яку США надали Україні з 2014 року. Вони допоможуть зміцнити морську безпеку України та підвищити оперативну сумісність ВМС України з НАТО», — повідомляють у посольстві. 

Нагадаємо, що у складі ВМС України є два патрульні катери типу Island: «Слов’янськ» та «Старобільськ». Їх офіційна передача  українським військовим морякам від берегової охорони США відбулася 27 вересня 2018 року на військово-морській базі в Балтиморі. 21 жовтня 2019 року патрульні катери були доставлені в Одесу, де згодом їх прийняли до складу ВМС ЗСУ.