Join the family ATR

На Херсонщині будують медресе — школа релігійної освіти на подвір’ї мечеті: ZAMAN

10 November 2021, 10:10
535

У селі Новоолексіївка, на Херсонщині, почали будівництво медресе — школи релігійної освіти на подвір’ї мечеті.

За словами місцевого імама Усеіна Тохлу, будівля буде невеликою, матиме окремі класи для чоловіків та жінок. 

Зараз уроки проводять імами, які приїхали з Туреччини, а у майбутньому ці обов’язки виконуватимуть кримські татари, випускники турецьких медресе. 

Як відомо, майже половину населення Новоолексіївки складають кримські татари. Мечеть тут звели ще у 90-і роки. Разом з медресе хочуть також побудувати невеликий готель для вчителів та мандрівників. Також планують звести окрему будівлю для проведення іфтару та інших релігійних обрядів. Втім, для реалізації задуманого потребують допомоги. 

«У нас в планах будівництво великого комплексу, будівництво медресе — це тільки початок. Ця будівля, можна сказати, буде тимчасовою. Ми плануємо навчати там релігії, можливо також вдасться проводити уроки з вивчення мови та звичаїв. На другому поверсі буде клас для дівчат та жінок. Знизу буде кабінет вчителя та клас. Щойно закінчимо будівництво та почнемо користуватися будівлею, ту будівлю, що стоїть праворуч, плануємо знести та побудувати двоповерхову будівлю. На другому поверсі будуть кімнати для імамів, гостей та мандрівників. А на першому поверсі буде приміщення для релігійних обрядів», — розповідає імам.