Join the family ATR

Наріману Джелялу вкотре посилили звинувачення — закидають контрабанду вибухівки: ZAMAN

10 November 2021, 10:28
460

Наріману Джелялу вкотре посилили звинувачення. Тепер окупанти закидають першому заступнику голови Меджлісу ще й контрабанду вибухівки.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов. 

Окрім того, Нарімана Джеляла переведено з психіатричної лікарні, де його три тижні тримали для експертизи, назад до СІЗО.

«Умови утримання Нарімана залишилися незмінними. Водночас він повідомив нам, що його камера (та й увесь спецблок) не опалюється. У зв'язку із майбутнім похолоданням у Криму це може стати серйозною проблемою. Крім того, вікно в камері повністю не закривається. Листи теж Наріману не передають. Віддали одного листа, а інші лежать у цензора. Тому про події зовнішнього світу він зараз може дізнаватися лише від адвокатів.  Незважаючи на тюремне ув'язнення, незважаючи на нове абсурдне звинувачення, Наріман Джелялов не зламаний і готовий продовжувати боротьбу.  Він попросив передати всім, щоб люди не засмучувалися та не опускали руки», — пише адвокат на своїй сторінці у Facebook.

Водночас, перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар відреагувала на нові звинувачення у контрабанді вибухового пристрою, висунуті окупантами першому заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялу, та зазначила, що «абсурдність вироків окупантів не знає кордонів». 

Нагадаємо, що першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла затримали разом з братами Асаном та Азізом Ахтемовими. Їх безпідставно звинуватили у «диверсії на газопроводі» у селі Перевальне Сімферопольського району. У Меджлісі цю сфабриковану «справу» називають помстою окупантів за саміт Кримської платформи, який відбувся у Києві 23 серпня, де серед інших брав участь і Наріман Джелял. Там впевнені, що таким чином Росія планує визнати представницький орган терористичною організацію та розпочати ще масштабніші репресії проти кримських татар.