Join the family ATR

РФ винна у загостренні ситуації з мігрантами на кордоні з Білоруссю — ЄС: ZAMAN

11 November 2021, 07:54
447

Прем'єр-міністр Польщі звинуватив Росію у ситуації, що склалася з мігрантами з Близького Сходу на кордоні з Білоруссю.

На кордоні у наметах зібралися біля 4-х тисяч людей. Вони вже намагалися прорвати кордон з Польщею, аби потрапити до ЄС.

Поляки стягнули на кордон тисячі армійців, поліцейських та прикордонників. За словами прем’єра Польщі Матеуша Моравецького, у Білорусі перебувають ще 12 тисяч мігрантів, які можуть найближчим часом дістатися кордону. Він упевнений, що це провокація, яку організувала Росія.

«Неоімперська політика Росії прогресує. Ми це дуже чітко бачимо. Вона йде за певним сценарієм і розподілена в часі. І це той крок, що нещодавно зробив Лукашенко. Він виконавець. Його керівник перебуває в Москві», — каже міністр.

Водночас, у Єврораді звинувачують самопроголошеного президента Білорусі  Олександра Лукашенка. Там назвали ситуацію гібридною війною, і пообіцяли, що не залишать Польщу с цією кризою сам на сам.

«Ми відкрили дискусію щодо фінансування фізичної прикордонної інфраструктури. Це питання має бути вирішене швидко, бо кордони Польщі та Балтії є кордонами ЄС. Один за всіх і всі за одного», — заявив голова Євроради Шарль Мішель.