Join the family ATR

Понад 23 тисячі нових хворих на коронавірус в Україні — МОЗ закликає не відкладати вакцинацію: ZAMAN

11 November 2021, 09:13
672

В Україні за минулу добу зафіксували понад 23 тисячі випадків коронавірусу. 816 людей померли від хвороби.

Понад п’ять з половиною тисяч людей за останню добу госпіталізували з COVID-19 чи підозрою на нього. 16 277 осіб одужали. 

Найбільше хворих у виявили у Дніпропетровській, Харківській, Полтавській, Одеській областях та у Києві. У столиці зафіксовано рекорд за кількістю померлих від цієї хвороби. 

Аби зберегти своє життя, міністр охорони здоров'я закликав не відкладати вакцинацію, бо вона в 11 разів зменшує ризик смертності від Delta-штаму COVID-19.

«Це результати дослідження Американського центру з контролю та профілактики хвороб. Ряд європейських країн вже підтверджують це дослідження на практиці. Наприклад, Велика Британія, Німеччина, Бельгія із більш ніж 65% вакцинованого населення зараз демонструють у 8-14 разів меншу летальність, ніж під час весняної хвилі. Сьогодні в Україні також 91-92% пацієнтів в лікарнях — невакциновані особи. Якби в Україні був рівень вакцинації хоча б на середньоєвропейському, ми б мали на третину менше смертей щодня», — наголошую міністр Ляшко.

Міністр закликав тих, хто отримав першу дозу щеплення проти COVID-19, не відтерміновувати другу.

«Ті, хто пропустив дату введення 2-ї дози, отримайте її якнайшвидше, дозвольте вакцині працювати на ваше здоров'я. Рекомендований інтервал, в який бажано зробити друге щеплення, становить для вакцини CoronaVac 14–28 днів, Pfizer — 21–28 днів, Moderna — 28 днів, AstraZeneca — 4–12 тижнів», — закликав він.

Зараз, за даними МОЗ, в Україні наявні 10 мільйонів 300 тисяч доз різних вакцин, зокрема, майже 3 мільйони доз вакцини Moderna, 800 тисяч доз вакцини AstraZeneca, 4,5 мільйони доз CoronaVac і 2 мільйони доз Comirnaty від Pfizer.