Join the family ATR

ЄС розширить санкції проти Білорусі — голова Єврокомісії: ZAMAN

12 November 2021, 07:34
789

Євросоюз розширить свої санкції щодо Білорусі, націлившись і на людей, і на організації.

Про це голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила після зустрічі з президентом США Джо Байденом у Білому домі. 

За її словами, ситуація на кордоні між Білоруссю та Польщею — це не міграційна криза, а спроба Мінська дестабілізувати сусідів.

«Ми бачимо закономірності. У минулому це були спроби вплинути на наші демократичні вибори, кібератаки, дезінформацію. Тепер це гібридна війна із використанням мігрантів на кордоні ЄС та Білорусі», — переконана голова Єврокомісії.

Як відомо, Фон дер Ляєн та Байден обговорили можливість ввести санкції щодо авіакомпаній, які перевозять мігрантів до Мінська. Конфлікт продовжує розпалюватися і зростати. На знак підтримки свого союзника Росія вже направила два стратегічні бомбардувальники з ядерними боєголовками для патрулювання повітряного простору Білорусі. НАТО дало зрозуміти, що підтримує Польщу. 

Нагадаємо, що за останню добу мігранти з Близького Сходу та Африки вже кілька разів намагалися силою прорватися через загородження на польську сторону. Варшава оголосила, що направила до кордону ще більше  військових. Тим часом Олександр Лукашенко каже, що не має до потоку мігрантів жодного відношення, і він не збирається його зупиняти, оскільки захід наклав на нього санкції.