Join the family ATR

Міністр закордонних справ Білорусі назвав Крим «російським» — реакція МЗС України: ZAMAN

12 November 2021, 09:04
679

МЗС України застерігає Білорусь від офіційного визнання тимчасово окупованого Криму російською територією.

Таку позицію висловив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

У МЗС вважають, що юридичне визнання тимчасово окупованого Криму територією Росії призведе до непоправних наслідків для українсько-білоруських відносин. 

«Виходимо із того, що офіційно, як і раніше, Білорусь підтримує суверенітет і територіальну цілісність нашої держави в її міжнародно визнаних кордонах. Сподіваємося, що в Мінську усвідомлюють цей аспект і не допускатимуть кроків всупереч нормам міжнародного права», — наголосив міністр.

Нагадаємо, що напередодні міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив, що окупований Росією Крим «є зараз російською територією». Коментуючи його заяву, голова Меджлісу Рефат Чубаров підкреслив, що Кремль не зупиниться, допоки не доб'ється від Лукашенка офіційного визнання окупованого Криму «російською» територією.

«Думаю, що Лукашенко, який все більше нагадує загнаного в пастку звіра, не може не розуміти, що після визнання формально незалежною (поки що !) Республікою Білорусь «російського» статусу Криму вже ніщо не стримуватиме Росію від остаточного поглинання нею Білорусі. Отже, на користь Лукашенка якомога довго тягнути з оформленням офіційного визнання Республікою Білорусь Криму як «російської» території. Інша річ, чи дозволить йому Москва», — написав Чубаров на своїй сторінці у Facebook.