Join the family ATR

Підозра окупаційному «слідчому» — незаконно переслідував голову Меджлісу: ZAMAN

12 November 2021, 09:18
623

Прокуратура АРК повідомила про підозру окупаційному «слідчому з особливо важливих справ» російського слідкома у Криму та Севастополі.

Силовика звинуватили у незаконному кримінальному переслідуванні голови Меджлісу Рефата Чубарова у так званій «справі 26 лютого». 

Дії окупаційного «слідчого» у прокуратурі кваліфікували як військовий злочин та порушення законів та звичаїв війни. За це йому загрожує до 12 років позбавлення волі. Прізвище обвинуваченого не повідомляється.

«Підозрюваний безпосередньо реалізував політику держави-окупанта, спрямовану на переслідування проукраїнськи налаштованого населення півострова. Досудовим розслідуванням встановлено, що «слідчий», достовірно знаючи про законність проведення мітингу під будівлею парламенту АР Крим 26 лютого 2014 року, розуміючи, що на території півострова діють виключно норми національного законодавства України, незаконно застосовував кримінальне та кримінально-процесуальне законодавство РФ під час «розслідування кримінальної справи» за фактом нібито організації масових безпорядків проукраїнськими активістами під час вказаного мітингу. «Слідство» проводилось однобічно, а докази збирались з єдиною метою — незаконно звинуватити особу у злочині, якого вона не вчиняла», — повідомляють у прокуратурі.

Нагадаємо, що так званий «Верховний суд» окупованого Криму заочно засудив Рефата Чубарова до шести років позбавлення волі з відбуванням у колонії загального режиму, штрафу у розмірі 200 тисяч рублів та 200 годин обов'язкових робіт.