Join the family ATR

Окупанти кинули Едема Семедляєва до ізолятора з жорсткими умовами — адвокат: ZAMAN

13 November 2021, 08:43
745

Окупанти кинули Едема Семедляєва до ізолятора з жорсткішими умовами, ніж зазвичай при адміністративних арештах.

Про це заявив адвокат Еміль Курбедінов. 

Він відвідав заарештованого колегу в Ізоляторі тимчасового тримання. За словами Курбедінова, там тримають лише тих, кого судять у кримінальних справах, а адмінарешт зазвичай відбувають у спеціальному ізоляторі з м’якішими умовами. 

На думку Курбедінова, це виклик для всіх адвокатів, які захищають політв’язнів.

Водночас, у МЗС України вважають переслідування Едема Семедляєва порушенням його професійних прав. Комісарка Ради Європи Дуня Міятовіч заявила, що окупанти чинять перепони правозахисникам, а в представництві Президента України у Криму закликали негайно звільнити адвоката.

«Закликаємо Російську Федерацію негайно звільнити адвоката Едема Семедляєва, припинити хвилю репресій та переслідувань в тимчасово окупованому Криму щодо громадян України за їх політичні погляди, позицію та переконання, а також у зв’язку з їх професійною та громадською діяльністю. Висловлюємо підтримку Едему Семедляєву. Україна робитиме усе задля притягнення винних у цьому й інших злочинах до відповідальності», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Едема Семедляєва покарали одразу за двома «справами». 

Окупаційний «суд» Центрального района Сімферополя засудив адвоката до 12 діб арешту за начебто непокору окупаційній поліції. А ще 4 тисячі рублів штрафу окупанти присудили за ведення аудіозапису без дозволу. 

25 жовтня Едем Семедляєв з колегою Назімом Шейхмамбєтовим прийшов до окупаційного відділку поліції, щоб захищати затриманих біля суду кримських татар. Адвоката не лише не пропустили, а змушували роздягтися догола, щоб, мовляв, перевірити наявність екстремістських татуювань, а також зажадали від адвоката вимкнути диктофон. Семедляєв відмовився та отримав адміністративні протоколи за непокору вимогам силовиків.