Join the family ATR

Братам Ахтемовим продовжили арешт — залишаться під вартою до 23 січня: ZAMAN

13 November 2021, 09:53
720

Брати Ахтемови залишаться під вартою до 23 січня наступного року.

Окупаційний «Верховний суд» Криму відхилив апеляцію незаконно затриманих кримських татар Асана та Азіза Ахтемових. 

За повідомленням адвокатів, окупаційний «суд» обґрунтував це тим, що брати нібито можуть виїхати з Криму чи тиснути на учасників процесу. 

Захисники наголошували, що перебування у СІЗО на тлі стрімкого поширення COVID-19 без ліків є небезпечним для бранців. Однак окупаційні «судді» це проігнорували. 

Адвокат Айдер Азаматов також повідомив, що його підзахисний Асан Ахтемов припускає, що йому можуть посилити звинувачення, як це було з Наріманом Джелялом.

Нагадаємо, що братів Асана та Азіза Ахтемових, а також першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла окупанти затримали під час облав 3 та 4 вересня. Їх безпідставно звинуватили у «диверсії на газопроводі» у селі Перевальне, під Сімферополем. У Меджлісі цю сфабриковану «справу» називають помстою окупантів за саміт Кримської платформи, який відбувся у Києві 23 серпня, де серед інших брав участь і Наріман Джелял. Там впевнені, що таким чином Росія планує визнати представницький орган терористичною організацію та розпочати ще масштабніші репресії проти кримських татар.