Join the family ATR

Сьогодні день народження відзначає Мустафа Джемілєв — 78 років лідеру кримськотатарського народу

13 November 2021, 12:00
1050

Сьогодні, 13 листопада, 78-ий день народження відзначає правозахисник, дисидент, політв'язень, політичний діяч, національний лідер кримських татар — Мустафа Джемілєв, який присвятив усе своє життя боротьбі за право кримських татар вільно жити на своїй Батьківщині.

До привітань на Facebook приєдналися члени Меджлісу, активісти, правозахисники та співвітчизники з усього світу.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров звернувся до усіх охочих привітати національного лідера з проханням обмежитися лише віртуальними поздоровленнями, адже лише декілька днів тому Мустафа Джемілєв та члени його родини одужали після COVID-19.

«13 листопада — день народження національного лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва. До російської окупації Криму у Бахчисараї цього дня вже зранку до дому Мустафа Аґ’а починали з'їжджатися його друзі, близькі, рідні, кожного з яких іменинник пригощав ароматною кавою. Ближче до полудня потік людей, які бажали особисто привітати Мустафу Аг'а, переміщався до Сімферополя, до офісу Меджлісу кримськотатарського народу, де цього дня панувала особливо урочиста атмосфера. У Києві, де він зараз живе, Мустафа Аг'а зберігає ту ж максимальну відкритість у спілкуванні з людьми, і далеко не лише у свій день народження. Однак цього року я зі своїми колегами-членами Меджлісу кримськотатарського народу проситимемо Вас обмежитися 13 листопада лише віртуальними поздоровленнями та привітаннями на адресу Мустафа Аг'а. І тут причина не тільки в тому, що зараз усі ми зобов’язані дотримуватися багатьох обмежень, пов'язаних з пандемією COVID-19, а й тим, що Мустафа Аг'а та члени його сім'ї лише кількома днями раніше почали одужувати після цієї важкої хвороби», — закликав Рефат Чубаров.

Користуючись нагодою, голова Меджлісу зауважив, що лідер кримських татар був вакцинований, тому хворобу він пережив без особливих ускладнень.

Телеканал ATR вітає національного лідера та бажає Мустафі Джемілєву здоров’я, довгих років життя, а також якнайскорішого повернення на вільну Батьківщину — до Криму!