Join the family ATR

Скупчення військ біля українського кордону дозволяє Росії швидко перейти в наступ — Столтенберг: ZAMAN

16 November 2021, 07:58
499

Скупчення військ біля українського кордону дозволяє Росії швидко перейти в наступ.

Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитро Кулебою у Брюсселі. 

«Ми бачимо незвичайну концентрацію військ, і ми знаємо, що Росія була готова використати такий військовий потенціал, перш ніж вести агресивні дії проти України, і це частково сили поблизу кордону Росії та України, але також частково війська, які знаходяться на території України, в Криму, який незаконно анексований та на сході України. Це військове нарощування зменшує час між прийняттям рішення в Росії до агресії проти України», — заявив він.

Водночас, міністр Кулеба впевнений, що Росія демонструє, як вона може швидко активізувати накопичені війська та має військовий сценарій. Він закликав союзників згуртуватися й стримувати РФ разом з Україною та не забувати про загрозу з моря.

«Ми маємо завжди пам’ятати про вкрай напружену і небезпечну ситуацію в Чорноморському регіоні. Ми маємо заохочувати чорноморських союзників до тіснішої співпраці з Україною, Грузією та Молдовою щодо військової співпраці у Чорноморському регіоні та об’єднання зусиль у Чорному морі між НАТО та тими, хто не є у складі Альянсу — це було б надзвичайно доречно та корисно», — наголосив він.