Join the family ATR

«Суд» окупантів відхилив апеляційні скарги 7 кримських татар — затримані 4 вересня біля ФСБ: ZAMAN

16 November 2021, 08:53
598

Окупаційний «Верховний суд» Криму розглянув апеляційні скарги 7 кримських татар, яких затримали біля будівлі окупаційного ФСБ у Сімферополі 4 вересня.

Раніше сімферопольський окупаційний «суд» визнав їх винними у порушенні карантинних обмежень, призначивши штрафи від 5 до 30 тисяч рублів. 

Захист вимагав виключити низку так званих «доказів», долучених до «справи» у першій інстанції. Серед яких пояснення свідків, які не мали відношення до «справи» та були складені поліцією з грубими порушеннями. 

Так званий «суд» жодного аргументу захисту до уваги не взяв, лише зачитав заздалегідь підготовлені рішення. Нині захист планує звертатися до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, що 4 вересня біля будівлі окупаційного управління ФСБ силовики затримали 58 людей. Люди прийшли, щоб дізнатися про долю викрадених Нарімана Джеляла та братів Азіза та Асана Ахтемових. Усіх затриманих відвезли до окупаційних відділків поліції. Двох кримських татар звинуватили у непокорі окупаційним поліціянтам, а решту — в порушенні карантинних обмежень. На затриманих склали адмінпротоколи, а п’ятдесят людей вже отримали штрафи від 5 до 30 тисяч рублів.