Join the family ATR

Грубе втручання у внутрішні справи України — реакція МЗС на указ Путіна: ZAMAN

17 November 2021, 08:56
613

Міністерство закордонних справ України заявило, що розглядає указ Путіна про визнання у РФ товарів з окремих районів Донецької та Луганської областей як грубе втручання у внутрішні справи України.

У МЗС зазначили, що підписання указу суперечить зобов'язанням Росії щодо Мінських домовленостей та домовленостей у рамках Нормандського формату.

«Визнання «сертифікатів», одностороннє визначення пунктів пропуску з метою переміщення товарів через тимчасово непідконтрольну ділянку державного кордону України та інші передбачені указом заходи яскраво демонструють цілеспрямовану політику Росії щодо затягування тимчасово окупованих територій нашої держави у свій економічний, політичний, електоральний та інформаційний простір», — йдеться у заяві МЗС. 

Нагадаємо, що напередодні Росія зробила ще один крок до визнання так званих «ЛДНР». Президент Росії Путін підписав Указ, який передбачає визнання сертифікатів на товари та послуги, видані на окупованих українських територіях Донеччини та Луганщини. Тамтешні товари будуть допускатися до державних закупівель у Росії нарівні з російськими. Скасовуються квоти на переміщення товарів через кордон України, який контролюється окупаційними силами РФ. Підприємства з окупованих територій українського Донбасу зможуть подати заявку на участь у державних закупівлях РФ. Путін пояснює це бажанням допомоги мешканцям окупованих територій в умовах коронавірусної кризи та економічної блокади, яку самі ж і спровокували загарбанням цих територій.