Join the family ATR

«Едем, ми з тобою» — адвокати публікують звернення на підтримку незаконно затриманого адвоката Семедляєва: ZAMAN

18 November 2021, 09:38
700

Адвокати почали записувати та публікувати у соцмережах звернення на підтримку затриманого адвоката Едема Семедляєва, якого окупанти кинули за ґрати на 12 діб.

За словами захисників, таким чином вони захищають незаконно затриманого адвоката, а також себе. 

Правозахисники упевнені, що згодом так можуть вчинити і з ними. За словами адвокатів, затримання колеги є втручанням у професійну адвокатську діяльність з боку правоохоронних органів. Окупаційний «суд», ставши на бік співробітника так званого «Центру по боротьбі з екстремізмом», який склав на Едема Семедляєва протоколи, ще більше розв’язав руки окупаційним силовикам.  

Нагадаємо, що 25 жовтня Едем Семедляєв з колегою Назімом Шейхмамбєтовим прийшов до окупаційного відділку поліції, щоб захищати затриманих біля суду кримських татар. Адвоката не лише не пропустили, а змушували роздягтися догола, щоб, мовляв, перевірити наявність екстремістських татуювань. Окрім того, окупанти зажадали від адвоката вимкнути диктофон. Семедляєв відмовився та отримав адміністративні протоколи за непокору вимогам силовиків. Їх склав горезвісний співробітник «Центру по боротьбі з екстремізмом» Руслан Шамбазов. Той самий, який катував кримського татарина Рината Параламова та інших політичних бранців, а також причетний до переслідування адвоката Еміля Курбедінова.