Join the family ATR

МЗС та експертна мережа Кримської платформи домовилися про співпрацю — Кулеба: ZAMAN

19 November 2021, 08:30
882

МЗС та експертна мережа Кримської платформи домовилися про співпрацю.

Меморандум підписав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та 7 координаторів робочих груп Кримської платформи. 

«Я радий, що експертна мережа вже працює. Вона об'єднала понад 70 українських та іноземних неурядових організацій, аналітичних центрів, правозахисників з різних країн світу. Усі вони досліджують на щоденній основі широкий спектр проблем російської окупації Криму. Мене особливо тішить, що зараз на розгляді мережі перебуває понад 180 запитів на участь у її діяльності від іноземних експертів та організацій. Кримська платформа перетворюється на дійсно світову справу», — заявив Кулеба.

Наступним кроком, за зауваженням міністра, є визначення спільних завдань: підтримка дослідницьких проєктів незалежних аналітичних центрів країн світу щодо Криму, організація заходів, конференцій, семінарів та круглих столів у рамках Кримської платформи.  

«Завдяки створенню Кримської платформи, разом нам вдалося повернути питання деокупації Криму на передові позиції міжнародного порядку денного. Роль експертного середовища є надзвичайно важливою в архітектурі Кримської платформи. Саме тому налагодження ефективної співпраці між МЗС та експертною мережею є надзвичайно важливим кроком», — наголосив міністр.