Join the family ATR

Карантин у Німеччині — власники готелів обурені збитками: ZAMAN

20 November 2021, 08:06
574

Власники готелів у німецькій Баварії обурюються через нові карантинні правила напередодні Різдва. Ситуацію називають катастрофічною.

«Минулого тижня 40% наших бронювань було скасовано, а тепер скасували 65-70% бронювань на Різдво. Це дуже багато. До цього ми були майже повністю заброньовані», — бідкається власник курорту Волкер Нойрот.

Згідно з новими правилами, готелі у кількох німецьких землях можуть приймати лише вакцинованих постояльців. Де-не-де гості також повинні попередньо зробити тест на COVID-19. Виняток зробили лише для тих, хто вже перехворів на коронавірус.

Власники готелів кажуть, що ще кілька днів тому вважали, що святковий сезон буде дуже успішним.

«Ми були повністю заброньовані на Різдво та Новий рік. Ми думали, що новий рік буде вдалим. Але через паніку, яку влада поширила на людей, все ускладнилося», — каже менеджер готелю Даніель Шіммер.

Як відомо, у Німеччині повністю вакциновано майже 68% населення. Це найнижчий показник серед країн Західної Європи. При цьому кількість нових заражень б'є рекорди. Так, у четвер зафіксували майже 59 тисяч нових випадків. На тлі четвертої хвилі коронавірусу в країні запроваджують нові карантинні обмеження. Якщо показник госпіталізацій зросте, то навіть щеплені та перехворілі мають надавати негативний ПЛР-тест у громадських місцях. А якщо ситуація погіршиться, закриють ресторани та кафе і заборонить культурні та спортивні заходи. Окрім того, у Німеччині хочуть запровадити обов'язкову вакцинацію для медиків та інших співробітників лікарень та будинків для літніх людей.