Join the family ATR

Новий напад на Україну буде занадто дорого коштувати — Кулеба про дії РФ: ZAMAN

26 November 2021, 09:45
813

Новий напад на Україну буде занадто дорого коштувати Росії.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. 

Очільник МЗС наголосив, що ситуація на кордонах з Росією залишається напруженою внаслідок дій країни-агресорки. Однак завданням дипломатів є організувати високий рівень міжнародної підтримки, аби запобігти новий хвилі війни.

«Скупчення російських військ, інтенсивна аеророзвідка, погрози Україні, які лунають від російських чиновників різних рівнів, свідоме блокування Росією роботи Нормандського формату та Тристоронньої контактної групи — все це має розглядатися як складові єдиної агресивної політики Росії проти України. Ми не намагаємось зрозуміти, що у голові Путіна. Це невдячна справа. Ми працюємо над тим, щоб у ній з'явилось чітке розуміння: новий напад на Україну буде занадто дорого коштувати, тому не варто цього робити», — заявив Кулеба.

Окрім того, Дмитро Кулеба додав, що скористається засіданням Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ у Стокгольмі для того, щоб інформувати про загрози від Росії, а також для просування Кримської платформи.  

Як відомо, 2 та 3 грудня українська делегація візьме участь у засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ у Стокгольмі, де зберуться  57 держав-учасниць.