Join the family ATR

Окупаційні поліціянти оточили будівлю «суду» — не пускали родичів на засідання: ZAMAN

26 November 2021, 10:08
714

Окупаційні поліціянти оточили «Кримський гарнізонний суд» у Сімферополі, звідки адвокати дистанційно брали участь у засіданні суду у підмосковному місті Власиха.

На судилищі мали розглядати апеляцію на вирок кримським татарам, яких визнали винними у «тероризмі» через нібито причетність до забороненої у РФ релігійної організації Хізб-ут-Тахтір. 

Йдеться про Мемета Бєлялова, Сервера Зекір’яєва, Едема Смаілова, Тимура Ібрагімова, Марлена Асанова, Сейрана Салієва та Сервера Мустафаєва, яким присудили від 13 до 19 років колонії суворого режиму. 

Чимало людей з усього Криму приїхали, щоб висловити солідарність з кримськотатарськими бранцями. Втім, потрапити на засідання виявилося проблемою навіть для родичів бранців та адвокатів. Співробітники окупаційної поліції перевіряли документи в усіх, хто навіть просто йде поруч з будівлею так званого «суду».

Оскарження вироків так і не відбулося, а засідання відклали на 26 листопада. Однак до зали допустили матерів політв’язнів, і вони нарешті змогли, бодай відеозв’язком, побачити заґратованих окупантами синів.