Join the family ATR

РФ чинить тиск на релігійні громади у Криму — Джеппар на форумі Міжнародного Альянсу: ZAMAN

26 November 2021, 10:24
688

Російська окупаційна «влада» чинить тиск на непідвладні релігійні громади та обмежує свободу віросповідання в окупованому Криму.

Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар, звертаючись до учасників форуму Міжнародного Альянсу з питань свободи релігій та віросповідань. 

Джеппар закликала організацію налагодити співпрацю з Кримською платформою. Вона повідомила, що російська окупаційна «влада» переслідує кримських татар та українців за релігійні переконання. Тим самим окупанти руйнують традиційно толерантне конфесійне середовище на нині окупованих українських землях.

«У Криму Росія створює штучні перешкоди у діяльності будь-якої релігійної громади, якщо вона не належить до Московського патріархату. Кримські татари стали найбільш пригнобленою та переслідуваною релігійною громадою в Криму. За даними правозахисників, щонайменше 120 кримських татар залишаються за ґратами за сфабрикованими «справами». Із 49 релігійних громад, які діяли в Криму на початку 2014 року, нині діють лише 5. Росія має припинити репресії на тимчасово окупованих територіях та дотримуватися міжнародних зобов’язань щодо свободи релігій та переконань», — повідомляє Джеппар.