Join the family ATR

РФ продовжує застосовувати тортури щодо кримських татар — омбудсмен

26 November 2021, 11:31
1073

РФ продовжує застосовувати тортури щодо незаконно утримуваних громадян України.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Від адвоката українського політв’язня Тимура Ялкабова, якому окупаційна «влада» РФ незаконно інкримінує участь в організації «Хізб ут-Тахрір», дізналася про суттєве погіршення стану здоров’я його підзахисного», — інформує вона.

Як відомо, Тимур Ялкабов має інвалідність III групи у зв’язку з бронхіальною астмою. Омбудсмен повідомляє, що політв’язень скаржиться на напади задухи через фізичні навантаження. Також, за словами Денісової, Ялкабова турбує сильний біль у нирках, а після поміщення кримського татарина в СІЗО, додалася ще й алергія, внаслідок якої все тіло бранця вкрилося пухирями.

«Адміністрація слідчого ізолятора СІЗО-1 Ростова-на-Дону, де утримується Тимур Ялкабов, не надає йому жодної медичної допомоги та не забезпечує життєво необхідними ліками», — наголошує омбудсмен.

Денісова звертається до російської колеги Тетяни Москалькової з вимогою терміново вжити заходів щодо відновлення прав громадянина України, зокрема невідкладно провести повне медичне обстеження з подальшим призначенням відповідного лікування, а також закликає міжнародну спільноту звернути увагу на порушення прав Тимура Ялкабова.