Join the family ATR

Неможливо зупинити війну без прямих перемовин з Путіним — Зеленський: ZAMAN

2 December 2021, 09:13
820

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна не зможе зупинити війну без прямих перемовин з Путіним.

Про це президент заявив під час промови до 30-річчя Всеукраїнського референдуму про незалежність України.

«Ніхто, крім нашої армії, нас не захистить. Це правда. І ми повинні зізнатися, що без нашого війська ми не зможемо зупинити війну. І ми повинні сказати правду, що ми не зможемо зупинити війну без прямих перемовин з Росією. І сьогодні це визнали вже всі, всі зовнішні партнери. Всі зовнішні визнали, а деякі внутрішні це не визнають. Ми повинні говорити, знаючи, що у нас сильна потужна армія. І не боятися зараз говорити один одному правду», — впевнений Зеленський. 

Президент додав, що вперше з 2014 року деокупацію Криму було обговорено на найвищому міжнародному рівні, а окупований Крим було повернуто до світового порядку денного. Він запевнив, що Кримська платформа буде закріплена у резолюції Генасамблеї ООН.

«Вперше від моменту окупації ми боремось за Крим не на білбордах, а на всіх міжнародних майданчиках та зустрічах — не лозунгами, а офіційними документами. Вперше з 2014 року розроблена й ухвалена Стратегія деокупації та реінтеграції Криму. Територія площею 27 тисяч квадратних кілометрів. Більша за деякі країни Європи і світу. Але ми боремось не за гектари, а за людей, за своїх громадян. І вперше за всю історію ми ухвалили закон про корінні народи, який закріпив статус і права кримських татар», — підкреслив Зеленський.