Join the family ATR

П’ять ворожих обстрілів за добу — ворог посилено тренує артилерійські удари на східному фронті: ZAMAN

8 December 2021, 07:04
483

Російські окупанти вперше за 2 дні застосували артилерію. В українському війську втрат немає.

У штабі Об'єднаних сил нарахували 5 ворожих обстрілів. 

По оборонцях Попасної та Шумів окупанти били 82-міліметровими мінометами. А неподалік Майорська, Катеринівки та Пісків, що на околиці окупованого Донецька, ворог провокував з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. 

«Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли. Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними. Впродовж поточної доби порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано. Підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати визначені завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації», — звітують у штабі.

Водночас, у Збройних силах Росії, зокрема і в окупаційних угрупованнях тривають заходи бойової готовності. За повідомленням української розвідки, ворог відпрацьовує швидке переведення до вищого ступеня бойової готовності. Окрім того, окупанти проводять ротацію передових підрозділів на українських землях і посилено тренують артилерійські удари.