Join the family ATR

Кількість хворих на COVID-19 в Україні знижується — МОЗ застерігає від лікування антибіотиками: ZAMAN

9 December 2021, 08:15
527

За минулу добу в Україні зафіксували понад 9 тисяч нових випадків коронавірусу. 450 людей померли від наслідків хвороби.

За прогнозами Національної академії наук України, кількість хворих знижуватиметься й надалі, і до кінця грудня кількість нових випадків сягатиме понад 7 тисяч на добу.  

Поменшало в Україні й «червоних» зон. Так, станом на 8 грудня, на жовтому рівні епіднебезпеки перебувають Київ та 13 областей: Дніпропетровська, Закарпатська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Чернівецька. 

Тим часом у МОЗ застерігають від лікування COVID-19 антибіотиками.

«Наразі на фоні епідемії коронавірусної хвороби, маємо чергове значне зростання продажу та використання антибактеріальних препаратів. Хочу наголосити, що антибактеріальні препарати неактивні по відношенню до вірусів, у тому числі й щодо коронавірусу SARS-CoV-2. Тому COVID-19, як і будь-яка інша вірусна інфекція, не є прямим показом для призначення антибіотиків. Призначення антибактеріальної терапії для пацієнтів з COVID-19 виправдано лише при наявності ознак бактеріальної інфекції. А встановлення цих ознак — прерогатива лікаря. Не займайтесь самолікуванням. Не вживайте антибіотики для профілактики», — закликає міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Як відомо, у Києві вже 65% населення повністю вакциновані проти COVID-19, у Київській області обидва щеплення отримали майже 49% дорослих жителів, а у решті регіонів менше половини дорослих зробили бодай одне щеплення. До цього показника вже наблизилися Дніпропетровська область — 49% та Черкаська область — 47%.