Join the family ATR

Замість звільнення отримав нові протоколи — координатора «Кримської солідарності» заарештували ще на 10 діб: ZAMAN

9 December 2021, 10:18
713

Навіть після завершення терміну незаконного ув’язнення окупанти не відпустили координатора «Кримської солідарності» Мустафу Сейдалієва.

Координатор «Кримської солідарності» відбув в ізоляторі Євпаторії 14 діб за зустріч адвоката Едема Семедляєва 23 листопада. Адвокати довго намагалися дізнатися в окупантів місцезнаходження Мустафи Сейдалієва, але ті чинили перепони.

Інформація про подовження арешту чоловіка з’явилася за кілька годин. На Мустафу Сейдалієва було складено 2 нових протоколи за нібито «демонстрацію екстремістської символіки» та «виробництво і розповсюдження екстремістських матеріалів».

Упродовж кількох годин нові протоколи розглядав окупаційний «Кіровський райсуд». Виявилося, що карають Сейдалієва за відео, опубліковане на його сторінці у соціальній мережі «Вконтакте» у 2012 році. Адвокати наполягали, що до окупації чоловіком не могло бути порушено російських законів. Ба більше, допис помітили чомусь лише в останній день його арешту. Окупаційні «судді» відкинули всі доводи захисту. Координатора «Кримської солідарності» заарештували ще на 10 діб.