Join the family ATR

Новий канцлер Німеччини — соціал-демократ Олаф Шольц склав присягу: ZAMAN

10 December 2021, 07:34
664

Соціал-демократ Олаф Шольц склав присягу як новий, дев'ятий канцлер Німеччини.

Так завершилася 16-річна ера правління консерватора Ангели Меркель.

«Це, можливо, одна з найпрекрасніших робіт у світі — брати відповідальність за цю країну. Від щирого серця бажаю вам успіху на цій посаді, а також успіху нашій країні», — привітала Меркель нового канцлера.

За законом ФРН, за результатами виборів до парламенту канцлера обирають депутати. За Шольца віддали 395 голосів за мінімального порогу в 369. При цьому за нього проголосували члени не лише його Соціал-демократичної партії, а й «зелені» та представники Вільної демократичної партії. Вони ж сформували у бундестазі правлячу коаліцію.

Сам Шольц приєднався до соціалістів, ще коли був учнем старшої школи у 1975 році. Під час інавгурації він пообіцяв віддавати всі сили заради добробуту німців. При цьому він не включив фразу «Хай допоможе мені Бог», яку зазвичай вимовляють під час присяги. Варто зазначити, що Шольца критикують за відсутність харизми. За опитуваннями, значна частина німців вважає, що його коаліція розпадеться ще до завершення чотирирічного терміну правління. Основна ж маса вважає, що він протримається до кінця терміну, і лише невеликий відсоток сказав, що йому вдасться прослужити так довго, як Меркель.