Join the family ATR

Бойкот Олімпіади у Пекіні — приєдналися Канада та Велика Британія: ZAMAN

10 December 2021, 08:18
562

Дипломатичний бойкот зимової Олімпіади в Пекіні стає дедалі масштабнішим.

Спочатку бойкот Олімпіаді оголосили США, потім до нього приєдналися Австралія та Нова Зеландія. А тепер — лідери Канади й Великої Британії. 

Усі ці країни відправлять на Ігри спортсменів, але не високопоставлені делегації. Це буде дипломатичний бойкот у зв’язку з порушенням прав людини в КНР.

«Як і наші партнери у всьому світі, ми дуже стурбовані тим, що китайська влада постійно порушує права людини», — каже прем’єр-міністр Канади Джанстін Трюдо.

Водночас, прем’єр-міністр Великої Британіі Борис Джонсон заявив, що не підтримує бойкот.

«Як я сказав раніше, ми не підтримуємо спортивного бойкоту, але посилати міністрів на зимову Олімпіаду теж не плануємо», — додав він.

Як відомо, Захід звинувачує Китай у тому, що він переслідує мусульманську народність уйгурів в автономному регіоні Сіньцзян. Як з'ясувалося, там у так званих «центрах професійної підготовки», а фактично в’язницях утримується близько мільйона уйгурів. Утискають у КНР й інших громадян. Так, найбільшою групою в'язнів совісті у світі вважаються китайські прихильники давньої медитативної практики Фалуньгун. Багато років гонінь зазнають також тибетці та парафіяни домашніх християнських церков. За висновками незалежного трибуналу, представники всіх цих груп часто стають жертвами насильницького вилучення органів. Турецькі уйгури закликають усі країни світу приєднатися до бойкоту, який розпочали Сполучені Штати.