Join the family ATR

4 тисячі нових випадків коронавірусу в Україні — тенденція на зниження триває: ZAMAN

14 December 2021, 08:07
453

За минулу добу в Україні зафіксовано понад 4 тисячі нових випадків коронавірусу. 188 людей померли внаслідок хвороби.

У жовтій зоні епідемічної небезпеки в Україні знаходяться столиця та 11 областей. На червоному рівні залишаються 10 регіонів: Вінницька, Волинська, Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Сумська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська області. 

Найвищий рівень захворюваності на COVID-19 був зафіксований на Полтавщині. 

«В Україні вже 5-ий тиждень фіксується тенденці на зниження. Найбільша кількість випадків була протягом тижня з 1 по 7 листопада 2021 року, а саме — 152 263 випадки. За минулий тиждень було зареєстровано 61 210 випадків. Зазначені показники дозволяють вивести з червоного рівня епідемічної небезпеки ще дві області – Вінницьку та Хмельницьку», — звітує міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Окрім того, за підрахунками МОЗ, 40% дорослих українців вже пройшли повний курс щеплення. Таким чином Україна виконала орієнтир, встановлений Всесвітньою організацією охорони здоров’я — 40% вакцинованих у 2021 році. Зараз у МОЗ планують  дозволити вводити додаткову дозу вакцини для тих, хто має послаблений імунітет.

Водночас, в окупованому Криму окупанти зафіксували 409 нових випадків COVID-19 за добу. 27 людей померли від наслідків хвороби.