Join the family ATR

Британія постачає в Україну сучасні протитанкові комплекси NLAW — Міноборони: ZAMAN

20 January 2022, 07:41
937

Британська зброя зміцнюватиме українське військо.

Про це заявив заступник міністра оборони України з євроінтеграції Анатолій Петренко. 

На летовищі Бориспіль він зустрів партію легких протитанкових комплексів NLAW, які доставили літаками королівських ВПС. За даними сервісу «Флайтрадар», за дві доби до Борисполя прилетіли 6 британських транспортних літаків. Якщо решта бортів мали такий самий вантаж, то Україна отримала більше тисячі британських ПТРК. 

За словами розробника, шведської компанії Saab, NLAW вражає ціль за принципом «вистрілив і забув» та має оптичний приціл, без лазерного далекоміра. Це не дозволяє противнику помітити, звідки був постріл. Для того, щоб захопити ціль, потрібно до 5 секунд. При цьому ракета вже під час польоту робить необхідні поправки, коригуючи напрям руху. 

Водночас, унікальність NLAW полягає у тому, що це найкраща зброя для контактних міських боїв. Він здатен вести вогонь з максимально близької дистанції — 20 метрів. Можна також атакувати із закритих приміщень, через укриття, з верхніх поверхів будівель або підвалу. Реактивний струмінь не завдасть шкоди оператору, навіть якщо підлога або стеля розташовані близько. До того ж гранатомет важить 12,5 кг, а отже з ним можна швидко пересуватися.