Join the family ATR

Апеляція на вирок другої бахчисарайської групи — Едем Смаїлов виступив втринадцяте: ZAMAN

24 January 2022, 08:41
625

Вже втринадцяте поспіль на суді виступив фігурант другої бахчисарайської групи Едем Смаїлов, якого окупанти звинувачують у нібито «тероризмі».

Російський військовий апеляційний суд у місті Власиха продовжив розглядати апеляційну скаргу 7 кримських татар із Бахчисарая, звинувачених у «тероризмі» та «спробі захоплення влади» у РФ. 

Скаргу розглядали вже на 17 засіданні у цій «справі». 

Незаконно обвинувачений Едем Смаїлов у своєму виступі наголошує на всіх порушеннях, які відбувалися з моменту його затримання. За словами адвоката Едема Семедляєва, вперше військовий суд так довго розглядає апеляційну скаргу.

Нагадаємо, що розгляд апеляції у цій «справі» почали аж через рік після винесення вироку. Марлена Асанова засудили до 19 років колонії суворого режиму, Мемета Белялова — до 18, Тимура Ібрагімова — до 17 років, Сейрана Салієва — до 16, Сервера Мустафаєва — до 14, Сервера Зекір'яєва — до 13, Едема Смаїлова — до 13 років позбавлення волі. Ернеса Аметова було визнано невинним. Усіх затримали після облав окупантів у Бахчисараї восени 2017 та навесні 2018 року.