Join the family ATR

«Суд» окупантів залишив під вартою Джеляла та братів Ахтемових — бранців триматимуть у СІЗО до 23 лютого: ZAMAN

26 January 2022, 09:25
682

Окупаційний «Верховний суд» Криму залишив у СІЗО бранців Нарімана Джеляла і братів Азіза та Асана Ахтемових.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Політв’язні брали участь у засіданні відеозв’язком з ізолятора. Та навіть попри це, на засідання не пустили ані громадянських журналістів, ані слухачів чи родичів. 

За рішенням «суду», бранці залишаться під вартою у СІЗО Сімферополя до 23 лютого. Усі доводи захисту про зміну запобіжного заходу бодай на домашній арешт окупанти відкинули. При цьому захист наголошує, що силовики не мають жодних доказів, аби тримати бранців під арештом.

Дружинам, які прагнули побачити своїх чоловіків, дозволили це зробити лише на 5 хвилин, коли окупаційний «суддя» оголошував своє рішення.

За словами адвоката Миколи Полозова, враховуючи те, що Наріман Джелял та брати Ахтемови отримали обвинувальні акти, розгляд «справи» по суті розпочнеться у найближчі два тижні.

Нагадаємо, що першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла та братів Азіза і Асана Ахтемових затримали 3–4 вересня та звинуватили у «диверсії на газопроводі» у селі Перевальне під Сімферополем. Згодом Джеляла звинуватили ще й у контрабанді вибухового пристрою. Так окупанти помстилися Наріману Джелялу за його участь у Кримській платформі.