Join the family ATR

Понад 32 тисячі нових пацієнтів з COVID-19 в Україні — МОЗ закликає до вакцинації: ZAMAN

28 January 2022, 08:12
873

Понад 32 тисячі нових пацієнтів з COVID-19 виявили на вільний території України — це найвищий показник з початку пандемії.

За даними Міністерства охорони здоров’я, ушпиталення потребували трохи більше 3 тисяч українців. При цьому, одужали — більше 5 тисяч, а 154 людини пішли з життя від ускладнень. 

Раніше у МОЗ прогнозували спалах захворюваності на тлі поширення штаму «Омікрон», який значно заразніший, проте менш смертоносніший за попередні варіанти. За словами міністра Віктора Ляшка, кількість добових захворювань може бути вдвічі більшою, ніж у жовтні-листопаді, проте ушпиталень і смертей поменшає. Він зауважив, що в умовах зростання кількості вакцинацій Україна значно легше пройде нову хвилю COVID-19. 

Тим часом, у Центрі громадського здоров’я нагадали, що хронічні хвороби не є протипоказанням до щеплення.  

«Лише гострі стани, закрема загрудинний біль тиснучого характеру, набряки, задишка потребують попередньої консультації лікаря, корекції і потім вакцинації. Люди з антологія ними та аутоімунними захворюваннями мають ризик дуже важко перенести COVID-19, тому їм необхідно щепитися», — наголошує кандидат медичних наук, кардіолог Віра Горбачова.

Водночас, інфікування коронавірусом в окупованому Криму зросли до грудневих показників. За сумнівними підрахунками окупаційної «влади», виявлено ще 711 нових випадків захворювання, а 18 кримчан померли від наслідків хвороби. На тлі спалаху інфікувань на півострові 200 класів у 84 школах переведено на дистанційну форму навчання.