Join the family ATR

Домовилися зустрітися у Берліні — результати зустрічі радників «нормандської четвірки»: ZAMAN

28 January 2022, 10:26
1006

Після тривалої паузи і на фоні заяв про можливе вторгнення російських військ в Україну у Парижі відбулася зустріч радників лідерів країн «нормандської четвірки».

Україну на 7-годинній зустрічі представляв голова офісу президента Андрій Єрмак.

За його словами, головними досягненнями зустрічі стали погодження комюніке про режим припинення вогню, що має діяти без жодних передумов, а також домовленість зустрітися ще раз за два тижні у Берліні.

Водночас, радник президента РФ Дмітрій Козак наполягав, що Україна має вести прямий діалог з представниками російських незаконних формувань на Донбасі, однак українська сторона відмовилась навіть розглядати це питання. 

Загалом 26 січня до Франції прибула ціла делегація з України. Частина чиновників, зокрема заступник керівника ОП Ростислав Шурма та міністр інфраструктури Олександр Кубраков, провели низку зустрічей для підготовки візиту президента Франції до України.

Разом з Єрмаком у зустрічі радників лідерів країн «нормандської четвірки» брав участь перший заступник глави делегації України у тристоронній контактній групі, народний депутат Андрій Костін.